Automobilist komt vast te zitten op spoor en ontkomt op het nippertje aan aanrijding met trein

Print
Automobilist komt vast te zitten op spoor en ontkomt op het nippertje aan aanrijding met trein

De auto is total loss. Afbeelding: AD/Meesters Multi Media / Bart

Een automobilist is woensdag in Boxtel aan de dood ontsnapt. De bestuurder moest uitwijken voor een andere auto en kwam daarbij met zijn wielen vast te zitten op de spoorwegovergang. De automobilist wist op tijd te ontkomen.

Het treinverkeer tussen Tilburg en Eindhoven lag woensdagavond plat, omdat de verlaten auto werd geraakt door een aankomende goederentrein. Rond klok van 22.05 kwam het treinverkeer weer op gang.

Het ongeval gebeurde woensdagavond op spoor, gelegen nabij de straten D’ekker en Tongeren in Boxtel. Een tweede trein, met daarin reizigers, stond enige tijd vast achter het ongeluk. Rond 20.30 uur kon die trein terugkeren naar het station in Tilburg.

Lees ook: Vrouw neemt verkeerde afslag en komt met auto op spoor vast te zitten

De automobilist zou zijn uitgeweken voor een andere auto. Daardoor kwam hij met zijn wielen vast te zitten naast de spoorwegovergang. Hij kon zijn auto op tijd verlaten, maar moest toezien hoe die door de trein verwoest werd.

Om 21.50 uur was de auto weggetakeld en kon de goederentrein zijn weg ook weer vervolgen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen