Terugkeer levert nog niet gewenste resultaat op

De mannen van RKVVM moeten aan de bak tegen koploper Leonidas. © RKVVM

Noël Mingels keerde dit seizoen terug bij RKVVM, maar succes leverde dat nog niet op. De ploeg verkeert in degradatienood en treft zondag na de winterstop direct koploper Leonidas.

Tom van der Wilt

Beide ploegen troffen elkaar de laatste seizoenen ook, maar dan een niveau hoger in de derde klasse. En waar het de ploeg uit Maastricht goed af gaat na de gedwongen daling, zo slecht gaat het in Margraten, ondanks de rentree van routinier Noël Mingels, tevens al acht jaar bestuurslid van de club. Mingels keerde terug na een jaartje in het tweede elftal te hebben gevoetbald. ,,Dat had ook te maken met m’n drukke baan en de tijd die ik daarmee kwijt was.”

De aanvaller werkt bij een start-up dat echoapparatuur verkoopt voor thuis tijdens een zwangerschap, genaamd BabyWatcher. ,,Dat vergt veel tijd. Vooral december is druk, en ook zat ik vorige week nog in Madrid. En wil ik van waarde zijn, moet ik twee keer trainen in de week. De degradatie heeft wel meegespeeld in m’n terugkeer”, geeft hij toe. ,,Vorig jaar was heel druk, nu is de tijd beter in te delen.”

Vertrouwen

RVVM staat onderaan de vierde klasse met zeven punten uit twaalf duels, maar het gat met de veilige plaatsen bedraagt maar vier punten. ,,We zijn echt niet veel minder dan de rest. Het ligt dichtbij elkaar. Maar we hebben een jonge ploeg, die niet altijd even stabiel is. Na een goal valt het soms uit elkaar. Dan zijn we niet veel minder, maar verliezen we met 4 of 5-1. Dat denk ik thuis soms: wat is er eigenlijk gebeurd? Maar de laatste overwinning voor de winterstop geeft wel veel vertrouwen.”

De club uit Margraten was vijf jaar lang een stabiele derdeklasser, maar die tijd is geweest, erkent ook Mingels. ,,We moeten het nu hebben van jongens van de club. We hebben mazzel gehad met Jeremy van Wissen en zijn netwerk. Nu moeten we laten zien dat we ons een niveau lager kunnen handhaven. Dat is nog steeds het uitgangspunt. We moeten elkaar blijven steunen en geloven dat we het kunnen. En op trainingen beter willen worden. Daar begint het mee. Als dat er niet is, wordt het heel moeilijk, dat geldt voor ieder team op welk niveau ook. Iedere voetballer weet hoe dat werkt.”

Schokeffect

Leonidas is niet de gunstigste tegenstander on te treffen na een pauze van een maand. De ploeg uit Maastricht is nog ongeslagen en speelde maar twee keer gelijk. Mingels weet wat hij moet verwachten. ,,Ja, we kennen elkaar natuurlijk goed. Zij konden de laatste ontmoetingen aan het einde van een wedstrijd altijd iets meer dan wij. Het is aan ons om daar nu iets tegenover te zetten.”

Zijn terugkeer heeft nog niet het gewenste ‘schokeffect’ teweeg gebracht. Zo aanwezig als hij wil zijn, is hij nog niet. ,,Je wilt altijd beter. Als spits sta ik ervoor om doelpunten te maken, en dat is nog niet al te vaak gelukt.” Toch denk hij niet dat een eenmalige rentree is. ,,Het plan is om volgend seizoen gewoon door te gaan. Ik ben pas 31, dus ik moet nog een tijdje meekunnen.”