Herman Vaessen duurzaamste hovenier van 2019

Print
Herman Vaessen duurzaamste hovenier van 2019

Directeur Ralf Vaessen neemt de prijs in ontvangst. Afbeelding: Herman Vaessen BV

Maasbree -

Herman Vaessen BV uit Maasbree is uitgeroepen tot duurzaamste hovenier van 2019. Het familebedrijf won de landelijke verkiezing van het vakblad Tuin en Landschap.

Voor de titel waren drie bedrijven genomineerd. Ze werden door de jury beoordeeld op zaken als duurzame tuinaanleg, materiaalgebruik, bedrijfsvoering, transport, gebruik van elektrisch gereedschap en personeelsbeleid. De prijsuitreiking vond plaats op de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg.

Herman Vaessen heeft zeventig werknemers in dienst, in het seizoen komen daar nog eens dertig mensen bij. Het Maasbreese hoveniersbedrijf werkt voor overheden, bedrijven, instellingen en particulieren. Herman Vaessen is milieubewust en innoveert volgens de jury volop op het gebied van accugereedschap, duurzame materialen en energie. Zo maakt het bedrijf gebruik van elektrische auto’s en blauwe diesel. Tevens worden eigen concepten ontwikkeld op het gebied van biodiversiteit. „Ook zoeken we voortdurend naar mogelijkheden om de uitstoot van schadelijke stoffen terug te dringen. Duurzaamheid zit echt in onze genen”, aldus directeur Ralf Vaessen.

Daarnaast wordt het bedrijf geroemd om zijn personeelsbeleid. Zo krijgen alle voormannen de zogenoemde Harrie-training om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden.

Tuin en Landschap organiseert de verkiezing van de duurzaamste hovenier van Nederland samen met Innogreen, NL Greenlabel en Tuinkeur.