Zware crash Nederlands busje in Duitsland: ‘Ik dacht meteen: hier moeten doden zijn gevallen’

Print
Zware crash Nederlands busje in Duitsland: ‘Ik dacht meteen: hier moeten doden zijn gevallen’

Afbeelding: ANP

Een Nederlands minibusje met zes inzittenden is donderdagochtend op de Duitse A57 nabij Goch gecrasht toen geprobeerd werd een vrachtwagen in te halen. Vier inzittenden, hoogstwaarschijnlijk geen Nederlanders, raakten ernstig gewond. Drie van hen verkeren volgens de Duitse politie mogelijk in levensgevaar.

Het busje schampte bij het inhalen de zijkant van de vrachtwagen, waarna het op de zijkant terechtkwam. Het ongeluk gebeurde donderdagochtend rond 07.00 uur. De bestuurder en drie inzittenden (tussen de 40 en 44 jaar) raakten zwaargewond. De andere twee inzittenden (39 en 58 jaar) raakten lichtgewond. Allen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Omdat een traumahelikopter op de snelweg moest landen, was de snelweg in de rijrichting Keulen een tijdlang afgezet.

Vrachtwagenchauffeur Remon Stip (38) uit Ridderkerk reed vlak na de crash langs de brokstukken. ,,Ik dacht meteen: hier moeten doden zijn gevallen. Dat busje lag ondersteboven en was een wrak. Is écht een flinke klap geweest.”

Identiteit

De identiteit van de gewonden is nog niet vastgesteld, maar volgens een woordvoerder spraken de gewonden Pools en Roemeens. ,,Mogelijk verkeren drie slachtoffers in levensgevaar.” De slachtoffers zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Nederland.

Goch ligt net over de Duitse grens, nabij Gennep.