Netflix verhoogt prijzen in Europese landen, Nederland wordt overgeslagen

Print
Netflix verhoogt prijzen in Europese landen, Nederland wordt overgeslagen

Afbeelding: AFP

Slecht nieuws voor veel Netflix-abonnees in Europa: hun abonnement wordt duurder. Alleen de goedkoopste ‘basic’-formule van 7,99 euro per maand behoudt zijn prijs. De maandprijs van de ‘standaard’-optie gaat een euro omhoog. Opvallend genoeg wordt Nederland overgeslagen bij deze prijsverhoging.

Dat meldt Netflix Nederland. Voor veel Europeanen wordt de prijs van duurdere abonnementen met een of twee euro verhoogd. Dat heeft te maken met de investeringen die het bedrijf doet in eigen series en films. „In een aantal Europese landen is het standaard- en premium-abonnement verhoogd. Dit reflecteert de investeringen van Netflix in lokale content en het verbeteren van onze service daar”, aldus een woordvoerder van het streamingbedrijf.

Een reden dat Nederland de dans ontspringt, zou de beschikbaarheid van Disney+ kunnen zijn. Nederland is een van de weinige landen in Europa die toegang heeft tot de streamingdienst van de entertainmentreus. Een abonnement bij Disney kost 6,99 euro. Om de strijd met Disney+ aan te kunnen gaan, moet Netflix dus de prijzen laag houden.

België

Om welke Europese landen het precies gaat, is op België na nog onbekend. In België zullen de prijsverhogingen meteen gelden voor nieuwe klanten. Bestaande klanten zullen via e-mail en in de app op de hoogte gebracht worden, een maand voordat de nieuwe prijzen ook voor hen gelden. In België was de prijs sinds de introductie in 2014 ongewijzigd.

Dat geldt niet voor Nederland. Hier werden de prijzen eind 2017 hoger. Toen betaalden gebruikers nog 11,99 euro voor het premium-abonnement. Inmiddels is dat bedrag twee euro hoger. Begin 2019 werd nog wel onderzoek gedaan naar wat Nederlandse Netflix-abonnees zouden willen betalen voor hun abonnementen.