MVV wil zuur gelijkspel in derby wegspoelen tegen NEC

Print
MVV wil zuur gelijkspel in derby wegspoelen tegen NEC

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Maastricht / Itteren -

Na de in blessuretijd weggegeven voorsprong in de derby tegen Roda JC afgelopen zondag, zint MVV op revanche. Dat moet dan vrijdag gebeuren in eigen huis tegen NEC.

Ja, MVV-trainer Fuat Usta heeft er slecht van geslapen. De hele wedstrijd tegen Roda JC onder controle, comfortabele 0-2 voorsprong en dan die twee fouten die ervoor zorgen dat het toch nog gelijk wordt. ,,Dat werkt ook door op de spelers. Je had twee plekken kunnen stijgen. Maar we moeten door”, zegt Usta.

Volgende klus: NEC thuis. De Nijmegenaren staan achtste, draaien een wisselvallig seizoen, maar zijn gevreesd om hun aanvallende kwaliteiten. Onder andere oud-MVV’er Jonathan Okita is in de voorste linie van NEC te vinden. Hij velde zijn oude club in de heenwedstrijd eigenhandig met twee treffers. ,,Maar we hebben zelf ook de nodige wapens en die moeten we gebruiken”, aldus Usta. ,,Zo moeten we de drie punten hier zien te houden.”

De coach kan geen beroep doen op Shermar Martina, Nino Everaers en Marko Kleinen. Twijfelgevallen zijn Serhat Kot, Gavin Vlijter en Luc Mares. Topscorer Anthony van den Hurk - die tegen Roda ontbrak - trainde weer volop mee, maar is volgens Usta ook nog een vraagteken.

Vermoedelijke opstelling: Bertrams, Vermijl, Van Acker, Mahmutovic, Last, Shermaine Martina, Deom, Holtby, Goppel, Van den Hurk, Schroijen.

Luister hier naar de nieuwste Voetbalpodcast van De Limburger:

Video: De Limburger