NTR herdenkt Aart Staartjes met Sesamstraat Marathon

Print
NTR herdenkt Aart Staartjes met Sesamstraat Marathon

Afbeelding: ANP Kippa

Omroep NTR eert Sesamstraat-acteur Aart Staartjes vrijdag met een Sesamstraat Marathon. Tussen 17.00 en 20.00 uur zendt de NTR op het themakanaal Zappelin een reeks Sesamstraat-afleveringen uit waarin de zondag overleden acteur een prominente rol speelt.

,,Dat wisselen we af met een aantal meer en minder recente liedjes die Aart ooit in het programma gezongen heeft”, laat een woordvoerder van de publieke omroep weten.

Lees ook: Herdenkingsplek ingericht in woonplaats Aart Staartjes

Deze hele week herdenkt de NTR de grondlegger van de Nederlandse kindertelevisie door na elke uitzending van zowel Sesamstraat als Het Klokhuis op Zapp op NPO 3 een foto van Staartjes en een korte tekst in beeld te brengen.

Aart Staatjes wordt vrijdag in besloten kring begraven in zijn Friese woonplaats Dronrijp. Hij overleed zondag aan de gevolgen van een verkeersongeval in Leeuwarden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →