Egel Ella uit Heerlen houdt ervan geaaid te worden: ‘Het is alsof je een haarborstel streelt’

foto Juul van den Brink

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: egel Ella uit Heerlen.

Britt Sijtsma

Inmiddels woont Megan Timmerman uit Heerlen alweer een paar maanden samen met egel Ella. Megan volgt de opleiding tot dierenartsassistente en heeft een liefde voor exotische huisdieren. Ella is namelijk niet zomaar een egel, maar een Afrikaanse witbuikegel.

„Door haar doe ik veel kennis op over hoe je exotische dieren in de praktijk behandelt, want dat leer je niet standaard op school. Ella heeft een vriendelijk karakter en is niet snel bang. Ze schiet niet zomaar in een balletje als er iemand in haar buurt komt. Sterker nog: ze houdt van aanraking. Dat voelt een beetje alsof je een haarborstel aait. Alleen de huid op haar gezichtje en buik is zacht. Ella geniet vooral van kriebelen onder haar kin.”

„Egels zijn nachtdieren, dus ik haal Ella vooral ’s avonds laat uit haar verwarmde terrarium. Soms zit ze lekker bij me op de bank, maar ze is ook avontuurlijk en gaat graag op onderzoek uit. Voor ik het weet, is ze aan de andere kant van de kamer. Heeft Ella een doel, dan gaat ze er ook echt voor. Maar zodra ik met een meelworm of krekeltje zwaai, gaat haar neusje meteen in de lucht en weet ze me te vinden, haha!”

Heb jij ook een leuk huisdier? Mail dan naar L-magazine@delimburger.nl