Dier van de week: Lucky

Lucky. © Dierenbeschermingscentrum Limburg

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één in het zonnetje. Deze week: Lucky, een vriendelijke flierefluiter die zijn naam helaas geen eer aandoet.

Redactie

Wie is Lucky?

„Lucky is een leuke kater van 1,5 jaar oud. Veel geluk heeft hij, ondanks zijn naam, nog niet gehad. Hij is in het verleden als zwerfdier bij ons binnengekomen en vervolgens geplaatst bij een nieuwe baas. Eenmaal thuis bij zijn baas, bleek het jammer genoeg toch niet helemaal tussen hen te klikken waardoor Lucky nogmaals op zoek gaat naar een huisje voor altijd.”

Wat is zijn karakter?

„Voor deze jongen is het leven een feest. Hij is altijd vrolijk, in voor een spelletje, enorm enthousiast en rent zelfs op de voordeur af als de bel gaat. In de avonduren komt Lucky graag tegen je aan liggen. Hij is echter geen grote fan van knuffelen en aaien.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Omdat Lucky niet graag geaaid wordt, plaatsen we hem liever niet bij jonge kinderen. Bij zijn toekomstige baas zou hij graag naar buiten willen gaan. Een thuis met tuin of afgezet balkon zou perfect voor hem zijn.”

Kun jij dit fuifnummer een thuis bieden? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl.