Van Mil doet wat water bij de wijn

Print
Van Mil doet wat water bij de wijn

HBSV is al vijf wedstrijden ongeslagen. De laatste nederlaag was op 3 november bij hekkensluiter MVC’19 (2-1). Afbeelding: Math Geurts

Hout-Blerick -

HBSV werd gezien als een ploeg die bovenin zou gaan meedraaien in de derde klasse C. De Hout-Blerickenaren begonnen echter dramatisch aan het seizoen, maar kregen in de laatste weken van 2019 de goede vorm te pakken. Nu wacht titelkandidaat Sportclub Irene aanstaande zondag als eerste opponent in 2020.

Angelo van Mil wilde als nieuwe trainer van HBSV zijn gedroomde aanvalsspel haast door de strot van zijn spelers duwen. Nu hadden deze spelers er niet zo’n problemen mee. Wie wil er nou niet vol op de aanval spelen? Dat betekende echter ook dat HBSV meteen druk moest gaan zetten bij balbezit voor de tegenstander. ,,Daar hadden we echter de grootste moeite mee”, blikt Van Mil terug op zijn eerste competitieweken. Zijn elftal kreeg dan ook meteen de rekening gepresenteerd van aartsrivaal SV Blerick.

,,Blerick speelde op de counter en legde meteen al onze zwakken plekken bloot.” De ploeg van Erick Verschuren bezorgde de Hout-Blerickenaren een ontluisterende 1-4 nederlaag. Het begin van een rampzalige periode, want HBSV pakte uit de eerste zes wedstrijden slechts vier punten. Het absolute dieptepunt in die periode was de 2-3 nederlaag tegen FCV. HBSV keek tien minuten voor het einde nog tegen een 2-0 voorsprong aan, maar moest in de slotfase alsnog het hoofd buigen. De gifbeker was nog niet leeg, want de huidige nummer laatst MVC’19 boekte een week later zijn eerste overwinning van het seizoen tegen HBSV. Van Mil: ,,Ik ben in de loop van die periode steeds meer water bij de wijn gaan doen. We spelen nog wel op de aanval, maar zetten niet meer extreem hoog druk. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een reeks van vijf opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag en veel minder tegendoelpunten.”

Voor doelman Jules Peeters een flinke opsteker. ,,Ik had meer te doen dan me lief was. De druk op mijn doel is flink afgenomen.” HBSV sloot de eerste seizoenshelft af met een knap gelijkspel tegen koploper Sparta’18: 1-1 en heeft sinds het verlies in Maasbree elf punten gepakt uit de laatste vijf duels, drie overwinningen en twee gelijke spelen. Zondag wacht een andere titelkandidaat: Sportclub Irene. ,,Ik denk dat Irene meer individuele kwaliteit in huis heeft dan Sparta. Dat is meer een collectief”, vindt de doelman.

Kan HBSV zich al meten met deze twee ploegen? ,,Dat kan ik nog niet zeggen. We zijn een beetje dichterbij gekomen op de ranglijst. Er is echter nog een behoorlijk gat. De titel is voor ons geen thema, maar wij kunnen wel makkelijk bij de eerste vier eindigen. Het voordeel van Sparta en Irene is dat zij bredere selecties hebben. Wij hebben het ook moeilijk gehad doordat we de geblesseerde spelers niet zomaar konden vervangen. Gelukkig zijn we tegen Irene weer zo goed als compleet.” En al vijf duels op rij ongeslagen. Dankzij concessies van de trainer.