Strak blauw en een zonnetje: Nederland geniet van eerste ‘lentedag’ in januari

Print
Strak blauw en een zonnetje: Nederland geniet van eerste ‘lentedag’ in januari

Afbeelding: Instagram Bianca Elsinga

De zon schijnt, de wind is matig en met temperaturen van liefst 13 graden in Limburg is het uit de wind en in de zon prima toeven in Nederland. Heel voorzichtig wordt er al op terrasjes gezeten. En dat op 16 januari.

Wie nu pas doorheeft dat het lekker weer is, is nog niet te laat om naar buiten te gaan. Het blijft donderdag de hele dag droog, weten ze bij Weerplaza. De zon schijnt in heel Nederland en er waait een matige wind uit het zuiden.

Trek er wel donderdag nog op uit want lang kunnen we er niet van genieten: vrijdag trekt in de loop van de dag alweer een regengebied van west naar oost over het land. In de middag wordt het droger, maar vrij snel neemt de kans op buien weer toe. Het wordt dan rond de 9 graden.

Zaterdag draait de wind naar het westen, vertelt Raymond Klaassen van Weerplaza. ,,De aangevoerde lucht komt dan vanaf de Noordzee, en niet zoals vandaag uit het zuiden. Boven het relatief warme zeewater kunnen stapelwolken uitgroeien tot buien. Vooral over de noordelijk helft van het land kunnen deze buien trekken, maar ook elders blijft het niet droog.”

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg