Gasthuisstraat meest gastvrije winkelstraat van Venlo

De ondernemers van de Gasthuisstraat toosten op de overwinning. © VenloPartners

De Gasthuisstraat is uitgeroepen tot meest gastvrije winkelstraat van Venlo en mag zich een jaar lang zo noemen.

Redactie

De jury prees de onderlinge samenwerking tussen de ondernemers in de Gasthuisstraat en de vele initiatieven waarmee het thema gastvrijheid onder de aandacht is gebracht.

Ook de Jodenstraat en Klaasstraat deden mee aan de verkiezing. De drie deelnemende straten kregen als opdracht een gastvrijheidsplan te schrijven en uitvoeren. Ook kregen ze bezoek van een mystery shopper.

De Gasthuisstraat mag zich een jaar lang promoten als meest gastvrije winkelstraat en wordt daarbij ondersteund door Venlo Partners, initiatiefnemer van de wedstrijd die volgens woordvoerder Marcel Tabbers alleen maar winnaars kent. „De competitie heeft ervoor gezorgd dat de ondernemers in de deelnemende straten hechter zijn gaan samenwerken. De drie straten hebben bovendien ervaren dat ze veel gemeen hebben en willen daarom in de toekomst meer samen optrekken.”

De meest gastvrije winkelstraat van Venlo is in 2020 herkenbaar aan speciale vlaggen en raamstickers. Daarnaast zet Venlo Partners twee online campagnes op om de straat te promoten en is er duizend euro beschikbaar voor gastvrijheidsacties.