Belgische vader dood gevonden die zes kinderen opeens achterliet, vrouw nog vermist

Print
Belgische vader dood gevonden die zes kinderen opeens achterliet, vrouw nog vermist

Shujaat Yawary en Kauhsar Hussain. Afbeelding: AD/RV

Het lichaam dat woensdag uit de Belgische rivier de Samber is gehaald is van Shujaat Yawary, de man van het Vlaamse koppel dat drie weken geleden spoorloos verdween.

Dat bevestigt justitie tegenover Belgische media. De vrouw van het koppel is nog steeds vermist. Samen lieten ze uit het niets hun zes kinderen achter.

Yawary was samen met zijn vrouw Kauhsar Hussain sinds 26 december vermist. Ze waren die donderdag met hun bestelwagen vertrokken, hun zes kinderen hadden ze thuis achtergelaten.

Lees ook: Belgisch stel laat zes kinderen ineens achter: ‘Je zal ons niet meer zien’

Rond half vijf merkte een voorbijganger woensdag in de buurt van de vroegere Solvay-fabriek in Couillet (dorpje bij Charleroi) een lichaam op in het water. Volgens hem ging het om ‘een man met zwart haar’. Een woordvoerder van de brandweer liet weten dat het lichaam ‘verschillende dagen in het water’ gelegen zou hebben.

‘Hij wilde een groot gezin’

De bestelwagen van Yawary en Hussain werd al eerder teruggevonden op een verlaten terrein van een betonproducent, op enkele kilometers van de plek waar het lichaam nu werd opgevist. De motor van de witte Volkswagen Transporter draaide nog, de lichten brandden en de portieren stonden open.

In het huis zouden bloedsporen gevonden zijn. Volgens de oudste dochter had haar vader vooraf gezegd ‘dat ze hen nooit meer zou zien’. ,,Maar ik ben er hoe dan ook héél zeker van dat hij hen nooit vrijwillig zou achterlaten”, aldus Shujaats zus. ,,Mijn broer hield zielsveel van zijn kinderen. Hij is een echte familieman, een liefhebbende vader. Hij wilde zijn hele leven niets liever dan een groot gezin.”