Citaverde College in Horst weer uitgeroepen tot ‘superschool’

Print
Citaverde College in Horst weer uitgeroepen tot ‘superschool’

Afbeelding: Le Giesen (archief)

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen -

Het Citaverde College in Horst is dit jaar de enige ‘superschool’ in Limburg, in het jaarlijkse scholenonderzoek van weekblad Elsevier. Het oordeel geldt voor de richting vmbo-g/t.

Vorig jaar werd Citaverde in Horst ook al tot superschool uitgeroepen, toen eveneens voor vmbo-kader. In de Limburgse top-5 van het scholenonderzoek staan dit jaar overigens alleen maar Noord-Limburgse onderwijsinstellingen. College Den Hulster in Venlo scoort een ‘goed’ bij havo en vwo. Datzelfde predicaat krijgt het Elzendaalcollege in Gennep voor de richting vmbo-kader en het Dendron College in Horst voor de richting vmbo-basis. Elsevier doet jaarlijks een scholenonderzoek waarbij het blad kijkt naar diverse elementen: waar zitten de leerlingen in leerjaar 3 ten opzichte van het schooladvies, hoeveel kinderen blijven zitten en wat is het gemiddelde eindexamencijfer? De cijfers die Elsevier gebruikt in de analyse, komen allemaal van de Onderwijsinspectie.