Boete voor Roda JC vanwege wangedrag fans

Print
Boete voor Roda JC vanwege wangedrag fans

Het duel tussen Roda en Excelsior moest tijdelijk worden stilgelegd. Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven -

Roda JC heeft een boete van de KNVB gekregen vanwege het wangedrag van een deel van de fans in de thuiswedstrijd tegen Excelsior.

Vanaf de Koempeltribune, waar de fanatieke aanhang van Roda staat, werden tijdens dat duel allerhande voorwerpen op het veld gegooid. De voetbalbond bestraft de Kerkraadse club om die reden met een boete van 5000 euro.

Vloet

De gemoederen bij een deel van de Roda-aanhang liepen tijdens het duel met Excelsior een kwartier voor tijd plots hoog op. Dat gebeurde nadat Excelsior-speler Rai Vloet na een opstootje in het strafschopgebied het publiek provoceerde. De middenvelder kreeg daarna allerlei voorwerpen, variërend van bekers bier tot aanstekers, naar zijn hoofd geslingerd. Arbiter Ingmar Oostrom zag zich genoodzaakt de wedstrijd tijdelijk stil te leggen.

Afgelopen zondag moest de wedstrijd tussen Roda JC en MVV ook tijdelijk worden stilgelegd, ditmaal omdat er op de Koempeltribune vuurwerk werd afgestoken. Ook voor dat incident zal Roda naar alle waarschijnlijkheid een boete worden opgelegd.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van de voetbalpodcast van De Limburger:

Fortuna kan beker winnen, Maastrichtenaar traint met Messi en mistgordijn Roda | Komt dat schot #22. Video: De Limburger