Kinderen Ruinerwold reageren op boek over vader: ‘Wij zijn hard geraakt’

© ANP

De negen kinderen van Gerrit Jan van D., een van de twee verdachten in de zaak Ruinerwold, hebben donderdagavond in de talkshow Op1 gereageerd op het boek ‘Spookhoeve Ruinerwold’. Ze laten weten ‘hard geraakt’ te zijn. ,,Het schaadt ons extra in deze moeilijke situatie.”

Redactie

In Op1 waren Marcel Vink en Silvan Schoonhoven te gast om te praten over hun boek ‘Spookhoeve Ruinerwold’. Zij schreven dat boek op basis van de chatgeschiedenis van Gerrit Jan van D. en delen uit het strafdossier dat De Telegraaf in handen heeft kregen. ,,We hebben geprobeerd om in de geest te kruipen van Gerrit Jan van D. En dat kon heel goed op basis van al die gegevens die wij hadden’’, aldus Schoonhoven.

Lees ook: ‘Vader Ruinerwold gebruikte ritueel zwaard om kinderen te mishandelen’

Onverwacht

Tijdens het gesprek in de talkshow bleek onverwachts ineens dat de negen kinderen aan Op1 een reactie hebben gegeven op de publicatie van Vink en Schoonhoven. Die werd ter plekke voor het eerst voorgelezen aan de schrijvers van het boek. ,,We zijn hard geraakt door de manier waarop er met onze informatie wordt omgegaan en in een boek terecht is gekomen’, begint de verklaring van de kinderen van D.. ‘Het schaadt ons extra in deze moeilijke situatie, terwijl we veel van wat we lezen niets met de waarheid te maken heeft. Het kwetst ons dat er in de titel wordt gesproken van een duister gezin, waardoor het lijkt alsof wij iets verkeerd hebben gedaan.’’

Ook wilden de kinderen graag van de gelegenheid gebruikmaken om andere media nadrukkelijk te bedanken. ,,Voor het feit dat zij wél onze privacy respecteren in deze, voor ons allemaal, zeer kwetsbare situatie.’’

Advocaat

De advocaat van de verdachte vader Gerrit Jan van D. (67) liet donderdag al weten juridische stappen te overwegen om publicatie van het boek ‘Spookhoeve Ruinerwold’ te verbieden. ,,Dat boek is geschreven op volstrekt onvolledige informatie en schadelijk voor mijn cliënt”, zegt raadsman Robert Snorn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.