Kerkgangers Vaals kunnen gratis blijven parkeren

De eerste 20 minuten gratis parkeren op plekken voor betaald parkeren in Vaals werd geschrapt. © Loraine Bodewes

Bezoekers kunnen nog steeds op zondagochtend gratis hun auto in de buurt van de Sint Pauluskerk en de protestantse kerk in Vaals parkeren, ondanks dat gratis parkeren is afgeschaft.

Sjak Planthof

Nadat sinds 1 november de mogelijkheid om de eerste 20 minuten gratis te kunnen parkeren op plekken voor betaald parkeren in Vaals werd geschrapt, bleek er volgens de gemeente onduidelijkheid hierover te zijn bij inwoners. Zij kunnen echter tijdens de zondagse kerkdiensten gratis hun auto blijven parkeren rondom de Sint Pauluskerk en Protestantse Kerk.

Dit geldt voor de Lindenstraat, parkeerplaats in de Lindenstraat, een deel van de Kerkstraat (vanaf de Lindenstraat naar boven), de Akenerstraat, parkeerplaats bovenin de Kerkstraat, de Bergstraat en de Tentstraat.

De gemeenteraad besloot in 2016 de eerste 20 minuten parkeren in Vaals gratis te maken om meer bezoekers te trekken. De meerwaarde daarvan was niet te meten. Wel bleek de gemeente daardoor 250.000 euro mis te lopen. Twintig minuten gratis parkeren werd daarom sinds november 2019 weer afgeschaft.