Jong en oud aan de start bij hardloopklassieker Annendaalloop

De Pool Maciek Miereczko (nr. 67) schreef de Annendaalloop afgelopen jaar op zijn naam. © Jan Corstjens

De Annendaalloop is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken hardloopklassieker voor Midden-Limburg en haar grensstreek. Zondag staat het sportieve evenement voor jong en oud weer op de agenda.

Rob van Deurzen

Er wordt gestart in verschillende categorieën zoals jeugd, gehandicapten (G-loop) en senioren dames/heren. De afstanden voor jeugd en G-loop zijn 1 en 1,5 km. Verder wordt er gelopen over de afstanden 5 km, kwart marathon en halve marathon.

Het programma start om 10.00 uur met de 1 kilometer jeugdprestatieloop (4 t/m 9 jaar), om 10.15 uur gevolgd door de 1,5 kilometer jeugdprestatieloop (10 t/m 15 jaar). Om 10.20 uur gaat de G-Loop over 1 kilometer van start, waarna om 10.50 uur de deelnemers aan de 5 kilometerloop worden weggeschoten. De deelnemers aan de halve en de kwart marathon starten om 11.00 uur.

Start- en finishlocatie is cultureel centrum De Beuk aan de Nieuw Holsterweg 27 in Posterholt. Inschrijving kan tot maximaal 30 minuten voor de start van het betreffende onderdeel.

Vanaf 9.45 uur is er een gezamenlijke warming-up met de kids van SC Mellow, met live muziek van Onger Veurbehoud. Meer informatie is te vinden op de website www.annendaalloop.nl. Voor eventuele vragen kan een bericht worden gestuurd naar info@annendaalloop.nl

De halve marathon werd afgelopen jaar gewonnen door de Pool Maciek Miereczko in 1.09.36 uur. Bij de dames ging de overwinning naar Yvette Ressel in 1.30.58 uur.