Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

Lewis Hamilton © AD/BSR Agency

Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. „We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...”, schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.

Redactie

Ferrari maakte vorige maand al bekend dat het op 11 februari de auto voor 2020 presenteert. De Italiaanse bolides worden al jarenlang overvleugeld door de Mercedessen. Afgelopen seizoen eindigden de Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Sebastian Vettel respectievelijk als vierde en vijfde in het WK, achter Hamilton, Bottas en Max Verstappen. Hamilton verzekerde zich enkele races voor het einde al van zijn zesde wereldtitel.

Het is nog niet bekend wanneer Red Bull de nieuwe bolide van Verstappen gaat showen. Renault (12 februari), McLaren (13 februari) en Alphau Tauri (voorheen Toro Rosso, 14 februari) hebben hun presentatie wel al aangekondigd.