Twan Huys vaste presentator van Buitenhof

Print
Twan Huys vaste presentator van Buitenhof

Twan Huys eerder in Buitenhof. Afbeelding: AD/NPO

Twan Huys (55) keert vanaf volgende week zondag terug op tv als vaste presentator van het discussieprogramma Buitenhof. Huys zal Hugo Logtenberg vervangen, die sinds vrijdag te zien is in Op1. Dat meldt de VPRO.

„Het is eervol toe te treden tot het presentatieteam van Buitenhof, de bakermat van de televisiejournalistiek”, laat Huys in een reactie weten. Huys zal zijn klus afwisselen met presentator Pieter Jan Hagens.

Huys kreeg de smaak te pakken toen hij Buitenhof op 15 december eenmalig presenteerde. „Nu zit ik hier en dat doe ik met genoegen”, aldus Huys, die EU-commissaris Frans Timmermans te gast had.

Huys presenteerde jarenlang bij de publieke omroep programma’s als Nieuwsuur en College Tour. In september 2018 stapte hij over naar RTL waar hij RTL Late Night ging presenteren als opvolger van Humberto Tan. De talkshow werd geen groot succes en de commerciële omroep stopte er in maart mee.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →