Terrasparasol café De Kokerel in Maastricht gaat in vlammen op

Print
Terrasparasol café De Kokerel in Maastricht gaat in vlammen op

De afgebrande terrasparasol voor café De Kokerel. Afbeelding: De Limburger

Maastricht / Itteren -

Voor de deur van café Kokerel aan de Frankenstraat in de wijk Wittevrouwenveld in Maastricht is vrijdagochtend een terrasparasol in vlammen opgegaan.

De brand ontstond volgens café-uitbater Henk van der Vinne rond de klok van acht uur. „Wij wonen boven het café dat op dat moment gesloten is. We werden door een omwonende gewaarschuwd. De brandweer was er snel bij.” Het café is een geliefd trefpunt bij MVV fans.

Van de parasol zijn enkel smeulende resten over. Van der Vinne: „De parasol werd eerst half open geklapt voordat ’ie in brand is gestoken. Het had veel erger kunnen aflopen als het scherm helemaal open was geweest. Dan had ook het café vlam kunnen vatten. Dit is schandalig, op klaarlichte dag.” Het café is een trefpunt voor MVV fans.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen