Deze frittatarol uit de oven kan altijd
Foto; Jaimy van Dijke
Deze frittatarol is een echte topper voor een ontbijt, lunch of zelfs als hapje. Deze eirol mag zeker gezien worden en staat ontzettend mooi op tafel!
Ik kan niet echt zeggen waar dit gerecht het meest geschikt voor is. Ik vind het namelijk top als ontbijt of als lunch. Ook zonder brood is het erg lekker. Wij aten ook een deel van de rol als hapje, bij een borrelplank. Het kan ook heerlijk bij een soepje. Je kunt er dus echt alle kanten mee op!
Frittatarol
Ingrediënten:
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de prei in ringen en was goed. Snijd de artisjokken in stukjes.
3. Verhit een beetje olie in een pan en bak de prei hierin op laag vuur tot deze zacht is. Dit zal ongeveer 5 minuten duren. Zet dan het vuur uit en voeg de artisjokken en linzen toe en meng goed door. Breng op smaak met tijm, peper en zout.
4. Breek de eieren in een kom en voeg room toe. Klop de eieren luchtig en breng op smaak met peper, zout en mosterd.
Kijk voor meer kookinspiratie ook op onze receptensite
5. Maak een vel bakpapier nat en maak er voorzichtig een prop van, zodat je vervolgens makkelijk het bakpapier in de ovenschaal kunt vormen. Giet het eimengsel in de ovenschaal met het bakpapier. Verdeel ook het groentemengsel over de ovenschaal. Bak dit ongeveer 12 minuten in de oven.
6. Haal na 12 minuten de schaal eventjes uit de oven en voeg een handje geraspte kaas over de frittata. Plaats nog even terug in de oven tot het ei gaar is en de kaas gesmolten. Haal uit de oven en laat 3-5 minuten afkoelen.
7. Rol vervolgens de frittata, met behulp van het bakpapier, op. Laat op deze manier iets verder afkoelen. Snijd de frittata in plakjes en serveer met stokbrood.
Jaimy van Dijke blogt ook op jaimyskitchen.nl