PSV laat Pereiro niet meer spelen tot het einde van de transferperiode

Gastón Pereiro. © BSR Agency

Gastón Pereiro wordt tot het einde van de huidige transferperiode niet meer opgesteld bij PSV. Hij kon een transfer maken naar FC Cincinnati, maar net als in de zomer ligt zijn management dwars.

Rik Elfrink

PSV heeft al een akkoord met de Amerikanen, maar Pereiro wil op instigatie van zijn zaakwaarnemer vooralsnog niet naar de Verenigde Staten, waar hij in een paar jaar een fortuin bij elkaar kan voetballen. De manager van de Uruguyaan vindt de 24-jarige PSV’er nog te jong om in de Major League Soccer te voetballen en zoekt nu naar andere oplossingen.

Niet tegen VVV

Trainer Ernest Faber gaf vrijdag aan dat Pereiro voorlopig niet meer wordt opgesteld bij PSV, in ieder geval niet tot 31 januari. Hij mist dus duels met VVV, NAC en FC Twente en lijkt ook bij Ajax-PSV (3 februari) geen rol te kunnen spelen vanwege een gebrek aan ritme.

Het contract van Pereiro loopt in juni af en PSV wil deze winter nog iets van de in 2015 gedane investering (zo’n 7 miljoen euro) terugverdienen. Afgelopen zomer was PSV akkoord met Spartak Moskou over een verkoop van Pereiro voor 15 miljoen euro, maar stak de zaakwaarnemer van Pereiro een stokje voor een transfer.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: