Aangifte van faillissementsfraude tegen voormalige bestuurders van Venlose groente- en fruithandelaar Alcon

© ANP

De curator die het faillissement afhandelt van de Venlose importeur van onder meer groente en fruit, Alcon Import & Export BV, gaat aangifte doen van faillissementsfraude. Dat blijkt uit het recent verschenen faillissementsverslag.

onze verslaggever

Curator Mat Muijres probeert al enkele maanden, tevergeefs, meer informatie van de voormalige bestuurders van de failliete vennootschap te krijgen. Hij heeft, ondanks herhaalde verzoeken, nog geen inzage gehad in de administratie van het bedrijf, dat enkele jaren gevestigd was op het Venlose Fresh Park, aan de Venrayseweg. „Op korte termijn zal de curator melding van faillismentsfraude doen”, schrijft de curator in het faillissementsverslag. „Kort voor de faillietverklaring werden vanuit de bankrekening van de failliete vennootschap meerdere malen forse bedragen overgemaakt naar een buitenlandse bankrekening op naam van een voor de curator onbekende persoon, terwijl de crediteuren (schuldeisers, red.) onbetaald bleven.”

Naast enkele bedrijven behoort ook de fiscus tot de schuldeisers. De belastingdienst zegt bijna 320.000 euro van Alcon te goed te hebben.

Curator Muijres was vrijdag niet meer bereikbaar voor commentaar.