‘Verwarde man’ loopt Utrechtse middelbare school binnen en dreigt leerlingen dood te schieten

Een politieauto voor de Utrechtse middelbare school X11.© AD Utrechts Nieuwsblad

Bij de Utrechtse middelbare school X11 in de wijk Pijlsweerd is vrijdagmiddag een man binnen gelopen die leerlingen zou hebben bedreigd. Volgens de conciërge van de school liep de man de school zijn binnen en zei dat hij mensen zou gaan doodschieten.

Sammy Shawky

Volgens een leerling was de man heel boos toen hij de school kwam binnen lopen. Hij zou ‘Ik schiet jullie allemaal dood’ gezegd hebben. De man zou boos zijn doordat leerlingen van de school hem getreiterd zouden hebben.

De conciërge heeft de man naar eigen zeggen weggestuurd, waarop ook de politie is gebeld. De man vluchtte het park in, de leerlingen moesten in de school blijven. Toen de man de politie zag zou het op een lopen gezet hebben. Even later pakte die hem op aan de overkant van het park. Ook met een politiehelikopter werd uitgekeken naar de man.

Verward

Volgens de conciërge was de man bekend bij het schoolpersoneel, hij zou vaker in het park in de buurt zitten. De leerling omschrijft de man als ‘verward’ en zegt dat hij ook bij leerlingen bekend was.

De politie was nog lang aanwezig op de school en heeft intensief met betrokkenen gesproken. De leerlingen zouden geschrokken zijn, maar er was geen paniek. De laatste agenten verlaten nu het schoolgebouw en ook de leerlingen mogen naar huis.

De politie bevestigt dat in het park een verdachte van bedreiging is aangehouden en dat daarvoor een politiehelikopter is ingezet. Meer wil de politie over het incident niet zeggen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.