Bikars volgt coach Tenbult op en maakt samen met Philippen seizoen af bij Eaters

Gints Bikars neemt bij de ijshockeyers van Eaters de plek in van de aan de kant geschoven coach Andy Tenbult. © ERMINDO ARMINO

Microz Eaters heeft Gints Bikars aangesteld als opvolger van de ontslagen Andy Tenbult. De Letse trainer gaat bij de ijshockeyclub uit Geleen een duo vormen met Alf Philippen.

Amando Zwamborn

„Beide trainers maken samen het seizoen af”, legt teammanager Peter Knops uit. „Voor de lange termijn is nog geen beslissing genomen.”

Bikars was eerder ook al interim-trainer bij Eaters; tijdens het seizoen 2002-2003 volgde hij de ontslagen Wil Zwarthoed op. Tot dat moment was de Letse oefenmeester actief binnen de jeugdopleiding van Eaters, de jaren daarvoor vervulde hij een soortgelijke rol als hoofd-jeugdopleiding bij Den Haag. Knops: „Gints is dus bekend met het Nederlands ijshockey. Samen met Alf gaat hij er alles aan doen om dit seizoen alsnog een mooi einde te geven.”

Daarnaast heeft Eaters Zvonko Gibbels (voormalig keeper in Geleen) aangesteld als goalie coach. Hij is de opvolger van Guido Walenciak, die zich solidair verklaarde met Tenbult. De Canadese trainer werd vorige week op non-actief gesteld omdat de spelersgroep niet met hem verder wilde.