Oetgerope: Roel Hochstenbach van De Sajelaire uit Elsloo

Roel Hochstenbach. © Eric Smeets Fotografie

Het zijn de hoogtijdagen voor de kersvers uitgeroepen prins. We vragen hem het hemd van het lijf. Vandaag: Prins Roel Hochstenbach van De Sajelaire uit Elsloo.

Paul Dolhain

Wanneer werd je gepolst om prins te worden?

„Eind oktober kreeg ik een telefoontje van de prinsencommissie. Ik zit sinds 2014 in de raad van elf van De Sajelaire en dan krijg je alles van dichtbij mee. Zo groeide het gevoel om zelf prins te willen worden. Ik had alleen nooit verwacht dat ze me zouden vragen. Dat kwam als een verrassing. Uiteraard heb ik eerst overleg gehad met mijn vrouw Tessa., maar we waren er snel uit. We zijn allebei carnavalsgekken, dus het was nu of nooit!”

Dan begint een lange periode van zwijgen. Hebben jullie het veel mensen verteld?

„We hebben allebei alleen ons werk ingelicht omdat we verlof moesten regelen. Met kerst hebben we onze familie op de hoogte gebracht. Voor hen was het ook een grote verrassing.”

Afgelopen zaterdag was de grote dag in het Maaslandcentrum. Hoe heb je die dag beleefd?

„Ik maakte gewoon deel uit van de raad van elf. Dus het hele programma heb ik meegekregen vanuit de zaal. Alleen toen het moment naderde begon de spanning zich op te hopen. Aangezien ik het doek zou vasthouden waar de nieuwe prins uit zou springen vond niemand het vreemd dat ik ineens weg was.”

Hoe reageerde de rest van de raad?

„Een kameraad van me, Dave, moest de andere kant van het doek vasthouden. Toen hij zag dat ik me ging verkleden als prins was hij blij verrast!”

Heb je ook een boodschap als prins voor alle Elslonaren?

„We mogen trots zijn op de carnaval in ons dorp. We hebben een volle agenda met mooie evenementen. Laten we dat koesteren.”