Kerkradenaar opgepakt bij één van de inbraken in Neerbeek

© De Limburger

Bij een inbraak die 13 januari heeft plaatsgevonden in de Nieuwenhofstraat in Neerbeek is een 29-jarige Kerkradenaar opgepakt. De man werd op heterdaad betrapt door een buurman. De verdachte zit nog vast en de politie sluit een tweede aanhouding in deze zaak niet uit.

Paul Dolhain

Buurtbewoners bevestigen dat er op de bewuste avond rond 18.30 uur twee zaklampen de desbetreffende woning binnen schenen. Een oplettende achterbuurman heeft één persoon in de kraag gegrepen, terwijl anderen de politie waarschuwden. Toen de verdachte zich probeerde los te worstelen is er peperspray in zijn ogen gespoten, waarna de man kalmeerde. Wat er precies is buitgemaakt is niet duidelijk.

Omgeving

De Nieuwenhofstraat is een zijstraat van de Vroenhofstraat waar op 4 januari een poging tot inbraak heeft plaatsgevonden. Bij de betreffende woning werd een deur geforceerd waarna verdachte(n) ervandoor ging(en). Een paar dagen later, op donderdag 10 januari, was het even verderop wel prijs aan de Fattenbergstraat. Hier werd onder andere een televisie buitgemaakt. Volgens de politie is het niet duidelijk of de drie zaken verband met elkaar houden. Er loopt een onderzoek.

Niet prettig

Neerbeek heeft in deze nog prille jaargang te maken met meerdere inbraken. Hoewel de politie niet wil spreken van een inbraakgolf, houdt het de gemoederen in de betreffende straten wel bezig. „Het is geen prettig gevoel te weten dat er blijkbaar mensen rondlopen die uit zijn op onze spullen”, vertelt een van de slachtoffers die niet met naam in de krant genoemd wil worden. De politie laat weten aanwezig te zijn in Neerbeek, maar niet extra te patrouilleren.