Cambrinusbal met uitroepen Beerpiëptrio en uitreiking Pannekletser

Jeanne van der Velden krijgt de veertigste Pannekletser. © Vg De Beerpiëp

Met het Cambrinusbal gaat vastelaovesgezelsjap De Beerpiëp zoals elk jaar voorop in de aanloop naar de Tegelse vastelaovend.

Redactie

De zesde editie is op zaterdag 25 januari in de Haandert en opent al vroeg in de avond met de uitreiking van de 40ste Pannekletser aan Jeanne van der Velden-Leenen. Zij ontvangt de hoogste onderscheiding van de Beerpiëp vanwege haar brede maatschappelijke inzet. Van der Velden, woonachtig in Steyl, is onder meer voorzitter van Ziekentriduüm Steyl, oprichtster van het CDA Vrouwenberaad Tegelen, mede-oprichtster van Slachtofferhulp Noord- en Midden-Limburg, oud-bestuurslid van tennisclub TLTC en sinds 2001 als vrijwilligster actief in het Toon Hermans Huis in Venlo. Voor haar vele verdiensten ontving zij eerder een koninklijke onderscheiding.

Na de aansluitende receptie voor de laureate volgt rond de klok van 21.00 uur de presentatie van de 53ste Beerpiëpprins en zijn adjudanten, het tweede hoogtepunt van de avond. Voor en na de onthulling wordt het publiek in de theaterzaal vermaakt met optredens van het duo La Bamba, Gé Deenen, joekskapel Sôkkerpaek en de Venlose band Greun Graas. Het Cambrinusbal begint om 18.30 uur, de toegang is gratis.

Beerpiëp jeugdmatinee

Het nieuwe jeugdtrio van de Beerpiëp zal daags erna zijn opwachting maken, eveneens in de Haandert. Het jeugdmatinee, met muziek van Tropicano en een optreden van de dansgarde van D’n Oeles, begint om 16.00 uur en is ook gratis toegankelijk.