Oekraïener op Schiphol aangehouden na mishandeling zoontje (3) in vliegtuig

Print
Oekraïener op Schiphol aangehouden na mishandeling zoontje (3) in vliegtuig

Afbeelding: ANP

De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdagmorgen op Schiphol een 47-jarige man uit Oekraïne aangehouden omdat hij tijdens een vlucht uit Brazilië zijn zoontje ernstig zou hebben mishandeld. Aan boord van het toestel liep de situatie kennelijk zo uit de hand dat de crew en andere passagiers moesten ingrijpen, zo meldt de marechaussee op Facebook.

Volgens de marechaussee wordt de Oekraïener verdacht van mishandeling. De vader is na aankomst overgedragen aan de autoriteiten en meegenomen voor nader onderzoek. Het 3-jarig zoontje is aan de Raad voor de Kinderbescherming overgedragen. Een zegsman van de Koninklijke Marechaussee stelt dat de vader alleen met zijn zoontje reisde. ,,Waar de moeder was, is nog onbekend. Hoe dan ook niet in het vliegtuig dat als eindbestemming Amsterdam had.”

De marechaussee werd, toen het toestel nog niet was geland, door de crew geïnformeerd over de situatie aan boord. ,,Dat gebeurt wel vaker bij onrust in een vliegtuig. Maar dit is natuurlijk wel een extreem heftig geval omdat er een piepjong kind bij betrokken was.” Of het jongetje door de mishandeling gewond raakte, wil de marechaussee niet zeggen. ,,Het is al met al erg triest.” De man zit momenteel vast. ,,Het is fijn dat het kind zo snel kon worden opgevangen en in veilige handen is.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen