Fortuna kan reeks van thuiszeges geen vervolg geven

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna is matig begonnen aan de tweede seizoenshelft. In eigen huis ging de ploeg terecht onderuit tegen Vitesse: 1-3.

De Sittardenaren begonnen nog prima aan het duel. Twintig minuten lang was Fortuna zelfs gevaarlijker, maar vergat de ploeg de boel uit te spelen. Daardoor bleef het bij wat schoten van Mark Diemers en een enorme kans voor Felix Passlack. Die laatste faalde echter jammerlijk.

Lees ook: Tussen Alexei Koselev en Vitesse komt het niet meer goed

Vitesse was trefzekerder, al kreeg het daarbij hulp van Koselev. De Fortuna-keeper ging gruwelijk in de fout bij een op het oog ongevaarlijke vrije trap van Tannane. Toen Matavz even later liet zien hoe je wel wel rustig blijft vrij voor de doelman was de 0-2 ruststand een feit.

Diezelfde Matavz besliste het duel na rust door een counter koelbloedig af te ronden. Fortuna kwam dankzij Amadou Ciss nog wel tot 1-3, maar echt spannend werd het nooit meer. Daarvoor had Vitalie Damascan moeten toeslaan toen hij de 2-3 op zijn schoen had. Dat deed de spits niet waardoor Vitesse de zege eenvoudig kon pakken en Fortuna voor het eerst in zes thuisduels zonder de drie punten achterbleef.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger