Residence De Stek Castenray winnaar Kern met Pit Trofee Limburg

Print
Residence De Stek Castenray winnaar Kern met Pit Trofee Limburg

De Limburgse winnaar van Kern met Pit: Residence de Stek uit Castenray met gouverneur Theo Bovens en de Venrayse wethouder Anne Thielen. Afbeelding: Kern met Pit

Castenray -

Het woonzorgcomplex Residence de Stek in het Venrayse kerkdorp Castenray heeft zaterdagavond in Ospel de Kern met Pit Trofee voor Limburg gewonnen.

Residence de Stek is door de dorpelingen zelf gerealiseerd. Dankzij hun inzet werd het oude, leegstaande schoolgebouw in hun dorp omgebouwd tot een ontmoetingsruimte en vijf appartementen voor de meest zorgbehoevende inwoners van Castenray en omgeving.

Zaterdag presenteerden ruim honderd Kern met Pit buurtprojecten hun resultaten. Tijdens feestelijke bijeenkomsten in het hele land, werd in elke provincie één project gekozen tot winnaar. In Limburg gebeurde dat in Ospel. Alle deelnemers ontvingen het predicaat ‘Kern met Pit’ en 1000 euro. De jury en het Nederlandse publiek bepaalden wie in elke provincie naar huis mocht met de trofee én nog eens 1500 euro extra. Alle twaalf provinciale winnaars strijden in maart tijdens het ‘We doen het Samen! Festival’ om de landelijke titel: de Gouden Pit. De landelijke winnaar wordt bepaald door stemmen via internet en een vakjury. In totaal ontvangen drie projecten een prijs: de Gouden, Zilveren of Bronzen Pit.