Floor Jansen wint Popprijs 2019

Print
Floor Jansen wint Popprijs 2019

Afbeelding: EPA

Beegden -

De in Beegden opgegroeide zangeres Floor Jansen heeft de Popprijs 2019 gewonnen. Dat werd traditiegetrouw bekendgemaakt op het festival Noorderslag in Groningen. De prijs bestaat uit een cheque van 10.000 euro en een beeld van kunstenaar Theo Mackaay. Jansen is de frontvrouw van de Finse metalband Nightwish.

Ze is al meer dan twintig jaar bekend als zangeres in de metalmuziek, maar kreeg dit jaar in eigen land veel lof door haar optreden in het NPO-programma Beste Zangers van Nederland. „Floor Jansen heeft zich bewezen als een van de beste, meest veelzijdige zangeressen in Nederland. De jury waardeert het dat haar muziek ‘een verbindende kracht heeft, voorbij de subcultuur.”

Lees ook: Floor Jansen nu ook in Nederland een ster: ‘Ik ben een maedje van ’t zuuje, al spreek ik geen dialect’

De zangeres was niet aanwezig in Groningen, maar sprak het publiek in een videoboodschap toe vanuit Zweden, waar ze woont. Ze zei zich „verschrikkelijk vereerd” te voelen dat ze de Popprijs heeft gekregen.

Ronnie Flex

De Popprijs werd voor de 34e keer uitgereikt en gaat jaarlijks naar de band of artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Vorig jaar won rapper Ronnie Flex de felbegeerde prijs. Andere voormalige winnaars zijn Kensington, Martin Garrix, Caro Emerald en De Dijk.

Noorderslag is de laatste dag van het Europese showcase- en conferentiefestival Eurosonic Noorderslag. Op deze dag draait het om Nederlandse muziek.

Rotown

Eerder op de avond werden op het festival de vakprijzen de IJzeren Podiumdieren uitgereikt. Het Rotterdamse Rotown is uitgeroepen tot het beste podium van Nederland. Het beste festival van 2019 is volgens de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF), die de vakprijzen organiseert, Roadburn in Tilburg.

Verder werd NPO Radio 2-dj Rob Stenders in Groningen uitgeroepen tot winnaar van de Pop Media Prijs. Die wordt al 25 jaar uitgereikt aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan de popjournalistiek.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen