Zeker acht doden bij brand in Tsjechisch tehuis voor gehandicapten

Bij een brand in een tehuis voor gehandicapten in de Tsjechische stad Vejprty zijn zeker acht mensen om het leven gekomen . © AD/AP

Bij een brand in een tehuis voor gehandicapten in de Tsjechische stad Vejprty zijn zeker acht mensen om het leven gekomen. Zeker vier mensen raakten zwaargewond, van wie één in kritieke toestand, meldden hulpverleners.

Redactie

Zeker nog eens een twintigtal mensen raakte lichtgewond. Verschillende bewoners van het tehuis hadden last van rookvergiftiging. De brand brak zondagochtend vroeg uit in het stadje Vejprty, vlakbij het Duitse Chemnitz. Hulpdiensten rukten massaal uit, twee ziekenwagens kwamen uit Duitsland. De brandweer wist het vuur in de loop van de ochtend te blussen.

Onduidelijk is hoe de brand heeft kunnen ontstaan in het tehuis. De politie is inmiddels een onderzoek gestart. De Tsjechische premier, Andrej Babis, sprak van een ‘vreselijke tragedie’. ,,Het spijt mij dat dit gebeurd is en ik wil mijn diepste medeleven betuigen aan alle nabestaanden”, zei hij op Twitter.