VVV stunt bijna tegen zwak PSV; Dumfries dompelt Koel in rouw: 1-1

PSV’er Rosario in duel met Opoku © Ermindo Armino

VVV heeft met Hans de Koning voor het eerst op de bank bijna voor een enorme stunt gezorgd tegen PSV: 1-1. Opoku leek lang voor de matchwinner te hebben gezorgd, maar Dumfries kopte in de extra tijd alsnog raak.

Hans Straus

In de openingsfase was PSV de veel gevaarlijker ploeg met kansen voor Bruma en Bergwijn, maar Thorsten Kirschbaum keepte zijn beste eerste helft in Venlose dienst tot nu toe. Aan de overzijde deed Lars Unnerstall niet voor hem onder toen VVV zich tegen het einde van de eerste helft eindelijk onder de druk van de gasten uit wist te voetballen. Oussama Darfalou was gevaarlijk met afstandsschoten en Nils Röseler was met een kopbal nog het dichtst bij het openingsdoelpunt. Tegenvaller voor VVV was het uitvallen van Evert Linthorst na twintig minuten. De middenvelder leek last te hebben van een knie. Simon Janssen verving hem. Ook Kirschbaum hield na een botsing met Denzel Dumfries knieproblemen over. De VVV-keeper maakte de eerste helft wel vol.

Moeite met kansen creëren

Ook na rust bleef Kirschbaum uitstekend keepen. Hij pareerde een kopbal van Dumfries. VVV had het na de pauze moeilijk om kansen te creëren al bleef Darfalou ijverig en de meest gevaarlijke man aan Venlose zijde. In de 67ste minuut werd alles anders na een goede actie van invaller Simon

© Ermindo Armino

Janssen in het strafschopgebied. Olivier Boscagli legde hem neer en Johnatan Opoku schoot de strafschop binnen: 1-0.

Daarna was het vooral tegenhouden wat VVV deed, geholpen door het zwakke en fantasieloze aanvalsspel van PSV. In letterlijk de slotminuut kreeg Ryan Thomas te veel ruimte; zijn voorzet op Dumfries was op maat.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: