Pelgrimsreis naar bakermat Roermondse Munsterkerk

Print
Pelgrimsreis naar bakermat Roermondse Munsterkerk

De bakermat van de Munsterkerk ligt in het Franse Bourgogne. Ter gelegenheid van het 800-jarig jubileum vindt een pelgrimsreis plaats naar die ‘roots’. Afbeelding: De Limburger

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

In het kader van het 800-jarige jubileum van de Munsterkerk in Roermond wordt een pelgrimsreis naar de bakermat van de kerk in het Franse Bourgogne georganiseerd .

De Munsterkerk was onderdeel van een klooster van cisterciënzerinnen, zusters van een strenge tak van de orde van de heilige Benedictus. De naam ‘Munster’ komt van het Latijnse monasterium, dat klooster of abdij betekent. Tijdens de reis, die mede begeleid wordt door deken Rob Merkx, wordt een bezoek gebracht aan een aantal plekken die nauw met de Munsterkerk zijn verbonden. Er staat ook een bezoek aan Verdun gepland, bekende van de gelijknamig slag in de Eerste Wereldoorlog, en aan Metz en Nancy. De organisatie is in handen van Het Huis voor de Pelgrim in Maastricht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen