Watersport neemt toe: druk jaar Roermondse reddingsbrigade

Print
Watersport neemt toe: druk jaar Roermondse reddingsbrigade

De Roermondse reddingsbrigade sleepte afgelopen jaar 28 boten met een technisch mankement of ander defect af. Afbeelding: reddingsbrigade

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De watersport neemt allengs toe op de plassen in Roermond, wat ook de reddingsbrigade merkt bij de uitvoering van haar taken.

Vorig jaar werden dik vierduizend manuren ingezet door de kleine vijftig vrijwilligers, waarvan 61 hulpverleningsacties, inzet bij 34 evenementen en 815 uur aan patrouillevaarten. Twintig keer werden te water geraakte voorwerpen zoals sleutels, brillen en sieraden door het duikteam opgevist. 28 boten met een technisch mankement aan de motor of een ander defect werden veilig naar de thuishaven gesleept. Daarnaast verleende de reddingsbrigade hulp in de vorm van het behandelen van snijwonden en wespensteken tot het overeind trekken van een omgeslagen zeilboot en het redden van het te water geraakt paard. De reddingsbrigade start de komende maanden met de opleiding van nieuwe vrijwilligers die in april weer klaarstaan als het seizoen 2020 begint.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen