‘Invlieg-Noor’ Markus Barth goud waard voor BC Roosteren

© iStock

Roosterse BC speelt ook komend seizoen in de eredivisie badminton. Met dank aan de Noorse International Markus Barth. Liefst 2011 vlieg- en autokilometer had Barth er voor over om Roosteren na een toernooi in Stockholm dit weekend uit de brand te helpen. Met succes.

Ton Reijnaerts

Zaterdag klopte Roosteren in Groningen hekkensluiter Amor BC met 2-6. Zondagmiddag maakte Roosteren in de eigen Alberthal met dezelfde cijfers korte metten met Smashing 2dA Wijchen: 6-2. Puntengarant Markus Bart (19) speelde in beide duels een cruciale rol. Zowel zaterdag als zondagmiddag tegen Yannick Smeets won hij op overtuigende manier zijn singel. Ook zegevierde de ‘invlieg-Noor’ zaterdag in het gemengd dubbel met Anne Dols. Zondag lukte dat in de slotpartij niet meer met de jeugdige getalenteerde Limburgse kampioene Novi Wieland, die dit seizoen veelal in Roosteren 3 speelde. Mogelijk omdat klassenbehoud voor Roosteren al een feit was.

Omdat ook de sterk spelende Dorien Lups en Wendy Hoeve, zowel zaterdag als zondag hun singel als dubbel wonen, en ook Limburgs kampioen Rick Steuts in beide duels zijn singelpartij won, liep de spannende eredivisieontknoping namelijk uiteindelijk toch nog goed af voor Roosteren. Door de ruime puntenoogst dit weekend is het nu uitgespeelde Roosteren niet meer te achterhalen door de nummer voorlaatst Smashing 2dA, dat komend weekend thuis nog tegen Amor BC Groningen speelt.