Prijzen schrijfwedstrijd de Raadselige Roos uitgereikt

Print
Prijzen schrijfwedstrijd de Raadselige Roos uitgereikt

V.l.n.r.: Rieks Veenker, Jan Peer, Geert van den Munckhof en Isa Cuppen. Afbeelding: Literair Café Venray

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Thorn / Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen / Neerkant / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy -

Jan Peer, Rieks Veenker, Geert van den Munckhof en Isa Cuppen zijn de winnaars van de schrijfwedstrijd de Raadselige Roos, een initiatief van Literair Café Venray. De prijzen werden zondag uitgereikt in de foyer van de Venrayse schouwburg.

De Raadselige Roos, een schrijfwedstrijd voor amateurs in de categorieën proza en poëzie, werd dit jaar voor de 27ste keer gehouden. Er werden 81 bijdragen ingezonden.

De eerste prijs in de categorie poëzie werd door de vakjury toegekend aan Jan Peer uit Grave voor diens gedicht Sneeuwman. De tweede prijs ging naar Jan Smulders uit Oost-Maarland voor Niet meer hier en de derde prijs naar Josiline Bakx-v.d. Vorst uit Enschede met Bevrijd. Genomineerd voor publicatie in de bundel de Raadselige Roos 2019 werden Bevrijd van Luuk den Hartog uit Eindhoven, Tegemoet van Karin van Driel uit Venray, Struikelvers van Stan Mooij uit Son en Breugel, Uitvaartbeurs van Mientje Wever uit Boxmeer en Duitse militaire begraafplaats Ysselsteyn van Harrie Sniekers uit Thorn.

De eerste prijs door de vakjury proza werd toegekend aan Rieks Veenker uit Middelburg voor het prozaverhaal Domanja. De tweede prijs ging aan Ellis Wiendels uit Middelaar met Het ‘kantoor’ en de derde prijs aan Monique Cunnen uit Neerkant met De Wensput. De verhalen die ook in de bundel gepubliceerd worden zijn Bevrijd van Lieven Vandekerckhove uit Heverlee (B), Ontketend van Ton Adriaens uit Weert, Zomertijd van Max Rippe uit Meijel, Het blauwe vierkant van Hub Kockelkorn uit Amersfoort en Dies Irae van Gitta van Reeth uit Averbode (B).

De publieksjury poëzie koos uit de ingezonden gedichten het winnende gedicht voor de Rooje Roos publieksprijs. Dat werd Voorbij … van Geert van den Munckhof uit Horst. Genomineerd voor publicatie in de bundel de Raadselige Roos 2019 werden Gevecht van Melis van den Hoek uit Goes, Bronnen in overvloed van Riky Schut-Hakvoort uit Venray, De zomer van 2018 van Leo Janissen uit Stramproy, Terugkeer van Jan van de Ven uit Uden en Bevrijd van leven van Ita Ganzevles uit Eijsden.

De aanmoedigingsprijs de Rozeknop ging naar de 16-jarige Isa Cuppen, 16 jaar uit Horst voor haar gedicht Veehouderij.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen