Klassiek

Minister Van Engelshoven vol lof over Limburgse slagwerker

Print
Minister Van Engelshoven vol lof over Limburgse slagwerker

Dominique Vleeshouwers krijgt de Nederlandse Muziekprijs uit handen van minister Ingrid van Engelshoven in het Concertgebouw. Afbeelding: Robbie van Zoggel

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

„Met de combinaties die je aangaat creëer je verbinding en spreek je nieuw publiek aan. Daarmee overstijgen jouw projecten de kunst en hebben ze ook maatschappelijke betekenis.” Met deze woorden reikte cultuurminister Ingrid van Engelshoven de Nederlandse Muziekprijs uit aan de Limburgse slagwerker Dominique Vleeshouwers.

Vleeshouwers (Weert, 1992) nam de prijs zaterdagavond in het Concertgebouw in Amsterdam in ontvangst. De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten, namens de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend. Vleeshouwers nam de prijs in ontvangst tijdens het concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van (zijn vriendin) Elim Chan.

Vleeshouwers: „In onze snelle, digitale samenleving waarin we het individu steeds belangrijker maken, is het zaak om naar elkaar te blijven kijken. En om ons af te vragen waarom we iets willen doen en niet omdat het moet. Mijn passie zijn al deze instrumenten en de verhalen die ik daarmee kan vertellen. Wij muzikanten, artiesten of kunstenaars, hebben misschien wel een talent gekregen om de wereld soms door een andere bril te zien, en dit te mogen delen met de mensen om ons heen. Kunst kan inspireren, motiveren, en het kan mensen de ogen doen openen, en dat is waarom ik het graag doe.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →