Limburgse theaters doen mee aan Nationaal Theaterweekend

Print
Limburgse theaters doen mee aan Nationaal Theaterweekend

Kinderboekenschrijver Jacques Vriens vertelt over zijn werk tijdens het komende Familiefestival in Sittard, dat gehouden wordt in het kader van het Nationaal Theaterweekend. Afbeelding: Jean-Pierre Jans

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Heerlen / Hoensbroek / Maastricht / Itteren / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen -

Theaters in Venlo, Sittard, Maastricht en Heerlen doen komend weekeinde - zaterdag 25 en zondag 26 januari - mee aan het Nationale Theaterweekend. De Domijnen Sittard organiseert wederom het gratis Familiefestival.

Tijdens het Nationale Theaterweekend zijn heel veel acts en voorstellingen tegen een gereduceerd tarief van tien euro te bezoeken. De Domijnen Sittard opent zondag om 14.00 uur de deuren van de schouwburg zelfs gratis tijdens de tweede editie van het Familiefestival.

Kanonnenvoer

Tijdens het Familiefestival zijn diverse korte jeugd- en kindervoorstellingen te zien van onder meer Het Laagland. Ook kinderboekenschrijvers Jacques Vriens en Benny Lindelauf zijn aanwezig om het publiek te vertellen over hun werk. Lindelauf vertelt bijvoorbeeld over zijn boek Kanonnenvoer, waar theatermakers van Het Laagland hun nieuwe voorstelling op baseerden die op 1 februari in première gaat.

Tien

In theaters in Maastricht, Heerlen en Venlo zijn diverse voorstellingen voor volwassenen tegen gereduceerd tarief van tien euro. In Theater De Maaspoort in Venlo kunnen bezoekers bijvoorbeeld naar de voorstelling van cabaretier Pieter Jouke, die met zijn show ‘Gloeiende plaat’ vrijdagavond 24 januari op de planken staat.

Kijk voor het volledige programma van alle (Limburgse) deelnemende theaters op: www.nationaaltheaterweekend.nl/theaters

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →