Video: Haal de 11devande11de naar Heerlen, want Heerlen is ‘great’

Print

De 11e van de 11e naar Heerlen? Video: RTV Parkstad/De Weekendclub

Heerlen / Hoensbroek -

De 11devande11de moet naar Heerlen gehaald worden. Die oproep doet het programma De Weekendclub van RTV Parkstad in een ludiek filmpje.

De jonge programmamakers Duncan Vrösch, Mick Hummel en Colin Vos hebben een ludiek promotiefilmpje gemaakt, gebaseerd op de video waarin Arjen Lubach van Lubach op Zondag Nederland aanprijst bij de Amerikaanse president Donald Trump.

Lees ook: Lubach scoort over hele wereld met Trump-filmpje

Nu er in Maastricht geen ruimte meer lijkt voor de 11devande11de, moet de Sjeng Kraft Kompenei naar andere plaatsen kijken voor het evenement. En daar komt volgens Vrösch, Hummel en Vos Heerlen in beeld.

Lees ook: Zijn de polsbandjes te laat voor de 11devande11de op het Vrijthof?

In het filmpje zet Heerlen zich voor Maastricht in de kijker, in de hoop dat de Sjeng Kraft Kompenei overweegt de opening van het carnavalsseizoen naar Heerlen te verplaatsen. In de video gaat De Weekendclub in op de schoonheid, maar ook de gebreken van Heerlen. In een mengelmoesje van huilands dialect en Engels gaat het over leegstand, drugs, het Maankwartier en murals. Ook komen prominente Heerlenaren als Wim Frijns, Roel Leers en de zangers van Demi Sec in het filmpje langs.