Lezing over reizen naar Engeland

Print
Lezing over reizen naar Engeland

Cambridge. Afbeelding: ING Image

Kerkrade / Eygelshoven -

Olaf Op den Kamp verzorgt een lezing over Engeland als reisbestemming in HuB bibliotheek Kerkrade op dinsdag 29 januari van 14.00 tot 16.00 uur.

Engeland is voor velen onbekend en minder bekend als reisbestemming, toch is het zeker de moeite waard, aldus Op den Kamp. Naast prachtige steden, liggen er ook heel wat bijzondere natuurgebieden en prachtige tuinen. Tijdens deze lezing maken toehoorders kennis met Londen, een enorme stad met vele bijzondere musea en bouwwerken en prachtige, natuurrijke parken. Oxford en Cambridge vormen de zetel van beroemde universiteiten. Daarnaast hebben ze ook een prachtige botanische tuin met bijzondere planten, bomen en struiken.

De lezing toont ook natuur en toont de kwelders aan de kust van Norfolk. Verder naar het binnenland zijn rondom Thetford bijzondere natuurgebieden te vinden met zeldzame vogels als de griel. Hier leven ook soorten als boomvalk, wulp en hermelijn. In de ondergrond liggen prehistorische vuursteenmijnen. Op een verhoging in het moeras ligt Norwich met zijn prachtige kathedraal, mottekasteel en het gezellige straatje Elm Hill met zijn vele winkeltjes. En last but not least belicht de lezing ook de prachtige tuinen van Audley End waar Lancelot ‘Capability’ Brown een schitterend landschapspark aanlegde met een uitgestrekte moestuin en een cloudhedge.

Deelname is gratis voor leden van de bibliotheek. Niet-leden betalen 2,50 euro. Zitplaats reserveren: tel. 045-7630520 of info@bibliotheekkerkrade.nl.