VerBliëfriëk nieuwe naam logeerhuis in Blerick

Print
VerBliëfriëk nieuwe naam logeerhuis in Blerick

Bedenker Mark Saris onthult de naam samen met Sandra Hermans, coördinator van het logeerhuis Afbeelding: De Zorggroep

Blerick -

VerBliëfriëk , zo luidt de nieuwe naam van het logeerhuis aan de Tollensstraat 45 in Blerick. De onthulling vond onlangs plaats tijdens de open dag van het huis, een initiatief van diverse welzijn- en zorgorganisaties in Blerick.

Op de prijsvraag die door de initiatiefnemers werd uitgeschreven om een nieuwe naam voor het logeerhuis te bedenken kwamen liefst negentig reacties binnen. Uiteindelijk werd gekozen voor de naam VerBliëfriëk.

„Logeerhuis VerBliëfriëk is bedoeld voor volwassenen die tijdelijk niet zelfstandig thuis kunnen wonen. Bijvoorbeeld omdat de mantelzorger uitvalt, op vakantie gaat of als er geen mantelzorger is en er een acute situatie ontstaat. Zij kunnen dan voor een vooraf afgesproken periode terecht in een van de zeven volledig ingerichte appartementen in het logeerhuis”, vertelt coördinator Sandra Hermans van het logeerhuis.

Een professionele coördinator met een team van vrijwilligers gaan het logeerhuis runnen. „Zij zorgen ervoor dat elke gast zich welkom voelt en persoonlijke aandacht krijgt. Als een gast in zijn thuissituatie al thuiszorg kreeg, krijgt hij deze ook in het logeerhuis. Een thuiszorgmedewerker komt dan naar het logeerhuis toe. Dat geldt ook voor geplande nachtzorg. Voor onverwachte situaties wordt een beroep gedaan op de professionals in de naastgelegen groepswoningen van De Zorggroep.”

Voor meer informatie kan er telefonisch contact worden opgenomen met de klantenservice van De Zorggroep via tel. 088-6108861.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen