Twee verdachten schietpartij woonwijk Heerlen nog negentig dagen in voorarrest

Print
Twee verdachten schietpartij woonwijk Heerlen nog negentig dagen in voorarrest

Sporenonderzoek in Vrieheidepark in Heerlen, waar zondag 5 januari een schietpartij plaatshad. Afbeelding: ARNAUD NILWIK

HEERLEN / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Maasbracht / Hoensbroek -

Twee van de drie verdachten van de schietpartij in Vrieheidepark in Heerlen blijven nog minstens negentig dagen in voorarrest.

Zondag 5 januari werden omwonenden van een flat in Vrieheidepark in Heerlen aan het begin van de avond opgeschrikt door een schietpartij. Toen de politie arriveerde, waren de betrokkenen gevlogen. Even later meldden zich enkele gewonde mannen bij het ziekenhuis. Twee van hen werden meteen aangehouden. Een derde man werd een dag later aangehouden, nadat hij uit het ziekenhuis was ontslagen.

Lees ook: Buurtbewoners dachten bij schietpartij in Heerlen aanvankelijk aan vuurwerk

Verlengd

De raadkamer van de rechtbank heeft afgelopen week het voorarrest van twee verdachten, mannen uit Roermond (20) en Maasbracht (39), met negentig dagen verlengd. Zij zitten niet meer in beperkingen. Komende donderdag wordt een eveneens aangehouden 35-jarige Heerlenaar voorgeleid bij de raadkamer. Wie op wie geschoten heeft, is niet bekendgemaakt. Het OM doet verder geen mededelingen over de toedracht van de zaak.

Lees ook: Arrestaties in ziekenhuis na schietpartij in Heerlen