Egid III en Petra prinsenpaar CV de Kleindererre Sint Geertruid

Print
Egid III en Petra prinsenpaar CV de Kleindererre Sint Geertruid

Afbeelding: CV de Kleindererre

Sint Geertruid -

De 69ste prins van CV de Kleindererre heet Egid Bisscheroux. Samen met zijn vrouw Petra vormt hij het prinsenpaar in Sint Geertruid.

Prins Egid III is geboren en getogen in het Kleindererrerijk en actief binnen het Geertruidse verenigingsleven. Hij is 40 jaar lid van voetbalclub RKVV Geertruidse Boys en daarnaast trouw lid van Schutterij St. Joseph, als bestuurslid en geweerdrager, waar hij in 2016 samen met Petra het koningspaar vormde.

Egid en Petra hebben elkaar gevonden tijdens een spooktocht in Sint Geertruid in 1997. Egid treedt al jaren met zijn vriendengroep op tijdens de grote zitting, Petra is al jaren bestuurslid van JCV de Kerstaenjelrapers en heeft meegewerkt aan een aantal jeugdzittingen. Samen hebben ze drie kinderen: Joep, Geert en Marl. In 2017 is Marl Jeugdprinses geweest van JCV de Kerstaenjelrapers. De installatie van prins Egid III vindt vrijdag 7 februari plaats tijdens de Galapreuverij in de Fanfarezaal.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen