Kindercollege over mammoet in Bibliocenter Weert

Print
Kindercollege over mammoet in Bibliocenter Weert

Een mammoet. Afbeelding: ING Image

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

In Bibliocenter aan de Wilhelminasingel 250 in Weert vindt een kindercollege plaats over de mammoet. Het college is op woensdag 29 januari van 14.30 tot 16.00 uur.

We kennen allemaal de mammoet. Maar wat weten we eigenlijk over de mammoet? Waar komt dit zoogdier vandaan en hoe heeft hij zich in de loop van duizenden jaren ontwikkeld? Waar leefde hij, wat at hij en waarom is hij uitgestorven? Op al deze vragen krijgt de jeugd antwoord in dit kindercollege. De bijeenkomst start met een lezing en daarna gaan deelnemers proberen om de mammoet van klei, zo echt mogelijk, na te maken.

Tip: kinderen mogen hun ouders gratis meenemen. Aanmelden is alleen noodzakelijk voor kinderen, ouders hoeven zich niet aan te melden. Meer informatie over de mammoet is te vinden bij de informatieve jeugdboeken op de eerste etage. Dit college is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. De entree bedraagt 7,50 euro.

Dit kindercollege wordt verzorgd door Sandra van Dam van Curiosity World. Bibliocenter heeft meerdere kindercolleges in 2020. Kijk voor het overzicht of om je aan te melden op de website www.bibliocenter.nl.