Nederlands gezin meegesleurd door golf tijdens maken van stormfoto’s Spanje

Print
Nederlands gezin meegesleurd door golf tijdens maken van stormfoto’s Spanje

Noodweer teister de kust van Valencia. Afbeelding: AFP

Vijf leden van een Nederlands gezin zijn in Calp in de provincie Alicante in het oosten van Spanje meegesleurd door een grote golf.

Vijf leden van een Nederlands gezin zijn maandag in het oosten van Spanje meegesleurd door een golf. Een van hen liep daarbij een gebroken been op, de anderen hebben lichte verwondingen. Het gezin werd door het water gegrepen toen ze vanaf een dam in stormachtig weer naar de onstuimige zee keken en foto’s maakten.

Gebroken been

Getuigen sloegen direct alarm bij de hulpdiensten. Die waren binnen enkele minuten ter plekke en brachten het gezin naar het ziekenhuis, meldt de Spaanse krant Información. Een van de slachtoffers heeft volgens Spaanse media een been gebroken. De overige gezinsleden zijn lichtgewond geraakt.

Lees ook: Code rood! Nederlanders in Spanje gewaarschuwd voor zeer slecht weer

Grote delen van Spanje zijn de afgelopen dagen getroffen door noodweer. Regen, wind en sneeuw veroorzaken veel overlast. Hulpdiensten roepen al een tijdje op het gevaar vooral niet op te zoeken en zo veel mogelijk binnen te blijven. Een advies dat door het betreffende Nederlandse gezin niet is opgevolgd.

Code rood

Boosdoener van het onstuimige weer is de storm Gloria die over de gebieden trekt. Spanje heeft zondag en maandag voor verschillende regio’s code rood afgegeven. Het vliegveld van Alicante-Elche is grotendeels gesloten en weerdiensten waarschuwen voor golven van acht meter hoog, windstoten van 120 kilometer per uur en extreme hoeveelheden neerslag. Langs de kust en in de binnenlanden rond Alicante en Valencia kan de komende dagen een pak sneeuw van 20 centimeter vallen.

Getuigen sloegen direct alarm bij de hulpdiensten. Die waren binnen enkele minuten ter plekke en brachten het gezin naar het ziekenhuis, meldde de krant Información.

Een van de slachtoffers heeft volgens Información een been gebroken. Ook andere gezinsleden zouden gewond zijn geraakt.

Grote delen van Spanje zijn getroffen door noodweer. Regen, wind en sneeuw veroorzaken veel overlast.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen