Oetgerope: Prins Rob III van De Doorzetters uit Neerbeek

Rob Schoonbrood. © Lindy Wintraecken / LIWI foto

Het zijn de hoogtijdagen voor de kersvers uitgeroepen prins. Vandaag: Prins Rob III Schoonbrood van CV De Doorzetters uit Neerbeek. Juist! De prins die tijdens zijn proclamatie van het podium viel.

Paul Dolhain

Je bent misschien wel de bekendste prins van Nederland. Het filmpje van jouw proclamatie waarbij je van het podium valt is bij iedereen bekend. Hoe kwam dat?

„Ik moest door een papieren vel springen, maar terwijl ik dat deed bleef er een groot stuk papier voor mijn ogen hangen. Hierdoor deed ik een stapje extra en viel ik van het podium.”

Het liep wel goed af?

„Ik had gelukkig een zachte landing, ben gelijk opgestaan en doorgegaan. Ik ben niet voor niks prins van De Doorzetters!”

Door het filmpje ben je gelijk bekend!

„Klopt. Het filmpje is inmiddels op Dumpert al meer dan 83.000 keer bekeken. Ik word door iedereen aangesproken en uiteraard worden er hier en daar wat grapjes gemaakt, maar ik krijg voornamelijk hele leuke reacties. Ik was gewoon lekker enthousiast.”

Bekijk hier het fragment: Prins van Neerbeek maakt vliegende start en kukelt van podium

Hadden veel mensen verwacht dat je prins zou worden?

„Op de Facebookpagina van De Doorzetters was een poll geplaatst en daarin stond ik redelijk onderaan. Eigenlijk heb ik het alleen met mijn gezin en werk besproken. Ik ben croupier bij het casino en heb met regelmaat weekenddienst. Toen zij groen licht gaven heb ik ja gezegd.”

Hoe is de vereniging bij jou terechtgekomen?

„Mijn dochter Emma was in 2018 jeugdprinses en ik ben al een tijdje lid van de raad van elf. Zo werden de lijntjes wat korter. Nu het zover is kan ik niet wachten. Ik verheug me enorm op de optocht, de Lichtstoet en het Gekke Pekskesbal.”