Herdenkingswandeling in Brachterbeek

Print
Herdenkingswandeling in Brachterbeek

Wethouder Tim Snijckers van de gemeente Maasgouw kreeg het eerste boekwerkje 75 jaar Vrijheid uit handen van voorzitter Frans Caris van Heemkundevereniging Maasbracht in Beelden. Afbeelding: Noud van der Zee

Maasbracht -

Heemkundevereniging Maasbracht in Beelden houdt op woensdag 22 januari een herdenkingswandeling. Centraal staat de bevrijding van Maasbracht-Station en Brachterbeek.

De wandeling start om 13.30 uur op de parkeerplaats van het Baekerhoes aan de Kerkstraat 1 in Brachterbeek. Bestuursleden van de heemkundevereniging geven tijdens de wandeling tekst en uitleg geven bij markante plekken, waar gevechtshandelingen plaatsvonden tijdens de Britse Operation Blackcock op 22 en 23 januari 1945. Na afloop van de wandeling is er gelegenheid tot napraten in het Baekerhoes.

De heemkundevereniging presenteerde deze herdenkingswandeling afgelopen weekend in het Baekerhoes. Tijdens deze bijeenkomst kreeg wethouder Tim Snijckers van de gemeente Maasgouw uit handen van voorzitter Frans Caris het eerste boekwerkje 75 jaar Vrijheid uitgereikt.